Thaimat, snabbt, enkelt och väldigt gott

Det är inte svårt att tillaga thaimat, det är billigt och väldigt nyttigt. Oftast är det mycket grönsaker i thaimat, man använder också kyckling, fläsk/nötkött, fisk och skaldjur i thaimat också.

Här är ett thaimatrecept som du kan tillaga väldigt snabbt:
Stekt ris med kyckling/fläskkött/räkor.

½ kg kyckling/fläskkött/räkor
6st krossade vitlökar
en liten hackad gul lök
3-4 matskedar matolja
1kg kokt ris (jasmineris)
2-3 matskedar fisksås
2-3 stora ägg
2 schalottenlökar
Gurkskivor
Limeskivor

Kao Pad Gai ( stekt ris med kyckling )

Kao Pad Gai ( stekt ris med kyckling )

Sä här gör du:
Hetta upp matoljan i en wokpanna och tillsätt vitlöken, så att den bryns. Tillsätt gullöken och kycklingen/fläskkött/räkor och rör om. Lägg sedan i riset medan du rör om i pannan. Tillsätt fisksåsen och rör om. Knäck äggen direkt i pannan och rör om.

Lägg upp maten och strö över schalottenlöken. Servera med lime och gurkskivorna.

Smaklig thaimat

2 reaktion på “Thaimat, snabbt, enkelt och väldigt gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *