Lördag och dags för thaimat

Tänkte att det ska bli thailändsk kycklingsoppa, Tom Kha Gai, till middag ikväll. Den passar utmärkt som thaimat, man kan göra den stark eller mindre stark.

Om man inte tycker om kokosmjölk, så ska man inte laga detta då den innehåller kokosmjölk.

Tom Kha Gai - Thai kycklingsoppa

Tom Kha Gai - Thai kycklingsoppa

 

Detta behöver du för att laga Tom Kha Gai till 4 personer,
Halv liter kycklingbuljong
3 kaffirblad (limeblad)
En tesked currypasta
Två röda paprikor
3-4 teskedar matolja
Halvt kilo urbenad kyckling
400 gram kokosmjölk (kan ökas eller minskas efter smak)

Du börjar med att dela kyckling i mindre bitar och fräsa den i matoljan. Häll sedan i kokosmjölken, buljongen och lägg i currypastan, kaffirbladen och låt det koka upp. Koka i fem minuter, lägg sedan i paprikan som du har som du har rensat och skurit i bitar. Låt det sjuda i ett par minuter. Servera med jasmineris.

Smaklig thaimat

En reaktion på “Lördag och dags för thaimat

  1. Pingback: Wokad kyckling med helig basilika, Gai Pad Graprow | Thaimat - En blogg om thaimat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *