Grillad Red Snapper

Idag så har tanten min bestämt att det blir grillad red snapper med en het thai chilisås. Det ska bli jättegott. Var iväg för en stund sedan med sonen och köpte red snapper. Tyvärr var den fryst, men vad ska man göra när man inte får tag på färsk red snapper.

Solen skiner ute och tanten är och tränar (som vanligt), en annan håller på att fixa och rengöra grillen (tråkigt, men nödvändigt).

Till den grillade red snapper så hade vi tänkt att en stark thaichili sås. Chilisåsen innehåller chili, schalottenlök, tomat, fisksås och lime.

Grillad red snapper

Grillad red snapper

Ingredienser

  • 1 / 4 kopp färsk citronsaft
  • 1 / 4 kopp torrt vitt vin
  • 1 tsk. ansjovis pasta
  • 15 oz. red snapper filéer
  • 1 kopp packade färska basilikablad
  • 1 / 2 kopp packad färsk bladpersilja
  • 1 / 2 kopp förpackade färska myntablad
  • 1 msk. plus 1 tsk. olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 / 4 tsk. salt
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Instruktioner
För att förbereda marinaden i en gallon storlek plastpåse, kombinera juice, vin och ansjovis, lägg fisken
Förslut påsen, pressa ut luften, tur att pälsen fisken
Kylskåp minst 2 timmar eller över natten, vänd påsen ibland
Spraya broiler eller grillgallret med nonstick matlagning spray, plats 5 inches från värme
Förvärma broiler, eller förbereda grillen enligt tillverkarens anvisningar
Under tiden, i en matberedare eller mixer, kombinera basilika, persilja, mynta, olja, vitlök, salt och peppar, puré tills den är slät
Överföring till en liten skål
Halstra eller grilla fisken 10 minuter
Fördela ört blandningen jämnt över fisken, koka 2 minuter mer, tills fisken lätt skivar sig när de testas med en gaffel och pesto är genomvärmt
Dela jämnt mellan 4 tallrikar och servera genast

En reaktion på “Grillad Red Snapper

  1. Pingback: Grillad red snappar så här i december, grannarna undrade iallafall! | Thaimat - En blogg om thaimat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *