Krabba i gul curry – Pho pad phom kari

Detta är en ovanligt mild curry rätt som en typisk indisk curry.
Det kan göras krabbklor, krabbkött eller en blandning av krabbkött och räkor.
Ta ur klorna på krabbköttet med klor. När du startar kryddsmak bättre i köttet. Det är också lättare att äta om du använder tändstickor eller en sked och gaffel (den vanliga bestick Thailand).
Thai curry (Phoma karrii) kan vara svårt att hitta utanför Thailand. Det går bra med mild indisk curry i stället.
”Prik yuak” är en söt grön chili. Får du inte tag på det kan vara antingen grön paprika eller jalapeno i en begagnad burk. Använd det belopp du vill.
Ingredienser:
2 koppar krabbkött
1 msk vitlök, skiva den tunt, kan du
2 msk fiskbestånd
1 tsk Phoma karrii
1 msk ljus sojasås
nypa socker
2 msk fisksås
2 msk lök, eller Thai challoten tunt skivade
2 salladslök, tunt skivad
1 msk seedad Prik yuak

Garnering (valfritt):
Koriander Leaf
Limeblad
Gurka

Hur gör du?
Värm matolja i woken och fräs lök och vitlök.
Häll i buljong, soja och fisksås och koka tills krabban är nästan fullständig.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Täck fatet med salladsblad och häll över krabbcurryn.
Garnera med korianderblad, limeblad och gurkskivor.
Bra att veta
Thailand serveras denna rätt, naturligtvis, de vanliga tillbehören.
T.e.x. Prik dong (röd chili i vinäger) är väl lämpad till början av Phoma karrii Pho.
Denna typ av tropiska skaldjursrätter kan ätas varm, vid rumstemperatur eller kyld;
Beroende på smak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *