Kai Kem, salta ägg

Kai Kem, salta ägg

Kai Kem, salta ägg

Ska idag göra Kai Kem, salta ägg. Äggen ska ligga i saltlake i 21 dagar. Sedan är det bara att steka eller koka äggen.
Genom att man lägger äggen i saltlake så drar dom till sig saltet och man behöver bara steka eller koka äggen när dom är klara.

Äggen blir inte för salta, dom blir lagom salta.

Gör så här,
Fyll en glasburk med ägg.
Häll på vatten så att det täcker alla ägg.
Töm ut vattnet i en kastrull.
Värm upp vattnet och tillsätt salt. Tillsätt salt tills saltet inte löses upp i vattnet.
Låt vattnet med saltet svalna tills det är rumstempererat.
Häll sedan saltvattnet i glasburken med äggen.

Det tar minst 21 dagar för att äggen ska bli klara. Varje dag måste man försiktigt vända glasburken med äggen och saltlaken upp och ner några gånger.

Efter 21 dagar så är Kai Kem, salta ägg klara. Du kan du steka eller koka äggen. Dom smakar jättegott med sältan, man behöver inte salta eller peppra något.

Äggen används som tillbehör till thaimaten.

3 reaktion på “Kai Kem, salta ägg

    • Nej. Om du kokar eller steker kai kem, så salta inte dom. Om du saltar kai kem, så blir det för salt. Tänk dig att du kokar eller steker ägg och saltar dom normalt som du brukar göra. Smaken blir nästan lika med kai kem

  1. Pingback: Annorlunda mat – spännande att testa nya smaker | Thaimat - En blogg om thaimat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *