Stekt ris med grönkål och knaperstekt fläskkött

Som vanligt är frun ute i skogen och plockar svamp 😉 Så jag sitter här hemma och funderar på vad vi ska ha för thaimat till middag. Jasmineris är en självklarhet, men sen då….?

Googlade lite och som tur var hittade jag denna thaimat, tänkte att vi kunde prova detta till middag ikväll.
Stekt ris med grönkål och knaperstekt fläskkött

Stekt ris med grönkål och knaperstekt fläskkött

Stekt ris med grönkål och knaperstekt fläskkött

Stekt ris med grönkål och knaperstekt fläskkött

[/caption]

Det du behöver för att laga stekt ris med grönkål och knaperstekt fläskkött
4 koppar ångkokt ris
1 kopp 1cm tjocka bitar av knaperstekt fläsk
4 Kinesiska grönkål stjälkar
1 msk hackad vitlök
1 tsk vitpeppar
1 tsk socker
2 msk ljus sojasås
2 msk ostronsås
skållade kinesiska grönkål kvistar till garnering
500 gram
10cm tjock bit sidfläsk
4 msk vinäger
3 msk salt
5 koppar vatten
4 koppar vegetabilisk olja

Ta en titt på hur du tillagar detta här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *