Stekt kyckling med vitlök och chili, Gai pad gratiem Prik Thai

stekt kyckling med chili och vitlök

stekt kyckling med chili och vitlök

 

Gai pad gratiem Prik Thai, stekt kyckling med vitlök och chili är en mycket vanlig maträtt i Thailand.

Du behöver inte använda kyckling, byt ut kycklingen mot nötkött, fläskkött, räkor, bläckfisk. Varför inte använda räkor, bläckfisk och musslor.

Men idag så tänkte vi ha till kvällsmiddag, Gai pad gratiem Prik Thai, stekt kyckling med vitlök och chili.

Det är mycket enkelt att göra denna maträtt, men framför att så går det snabbt. Perfekt när man inte har tid eller ork att stå i köket så här under semestern.

För att göra Stekt kyckling med vitlök och chili (Gai pad gratiem Prik Thai). till 4 portioner så behöver du detta,
2 st kycklingfilér, ca 250 gr
6 vitlöksklyftor, krossade. Ta mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha maten.
1 msk palmsocker eller vanligt strösocker
1 msk mald vitpeppar
1 ½ msk fisksås
2 msk olja
2-3 msk vatten
6 färska chili, du kan ta mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha det.

Till garnering,
Korianderblad

Så här gör du,
Skölj och skär kycklingen i lagom bitar.
Krossa vitlöken, antingen med en vitlökspress eller kniv (finhacka sedan vitlöken om du använde kniv).
Finhacka chilin.
Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna.
Lägg in kycklingen när oljan är het och rör runt tills kycklingen är genomstekt.
Tillsätt vattnet, fisksåsen, palmsockrer, eller vanligt strösocker och vitpepparn.
Tillsätt den finhackade chilin.

Du kan ev behöva tillsätta lite mera vatten så att det blandas ordentligt i pannan. Men var försiktig med vattnet, ta lite i taget.

Smaka av, tillsätt mer fisksås eller socker efter behov.

Servera med jasmineris och garnera med korianderblad.

En reaktion på “Stekt kyckling med vitlök och chili, Gai pad gratiem Prik Thai

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *