Thaimat, inte idag tyvärr.

Hade tänkt mig att frun ska laga lite thaimat idag, men det blev det inte då hon är ute i skogen och plockar svamp. Tänkte att jag ska ta och göra en pastagratäng istället för spaghetti och köttfärssås.

Till 4 portioner behöver du detta,
700 gr penne, jag kör med fullkorn.
400 gr köttfärs.
1 lök, gul.
2 st vitlöksklyftor
½ tsk torkad och mald chili
2 msk rapsolja
400-500 gr krossade tomater
3 dl vatten
Ketchup
1 köttbuljongtärning
Riven ost.

Börja med att koka pastan enligt anvisningar.
Hacka löken och pressa vitlöken.
Hetta upp en panna med rapsoljan.
Häll i chilin, efter ca en minut lägg i löken och vitlöken.
Bryn löken och vitlöken med chilin i ca 3 minuter.
Tillsätt köttfärsen. Bryn den tills den är klar och lägg i köttbuljongstärningen och rör till köttbuljongstärningen har smällt.
Salta och peppra efter smak, smaka av.
Häll i krossade tomater och blanda väl.
Tillsätt sedan vattnet och ketchup. Ketchup tillsätter du efter smak, börja med lite för att sedan tillsätta mer om det behövs.
Låt det sedan sjuda i ca 10 min på svag värme.

När köttfärssåsen är klar så varvar du pastan och köttfärssåsen i en eldfast form. Strö över riven ost och gratinera högt upp i ugnen tills osten får den färg du vill ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *