Som Tam Thai med grillad kyckling, sticky rice och en het chilisås

En syrlig och het sallad på omogen papaya med jordnötter, grillad kyckling, sticky rice och en het chilisås.

som tam thai

som tam thai

 

Klibbris

Klibbris

 

Antal portioner: 4
Ingredienser

3 st skalade vitlöksklyftor
1 tsk färsk eller torkad chili
100 g longbeans i 2,5 cm långa bitar
1 st morot
2 st omogna papayor tunt rivna
2 st medelstora tomater skurna i klyftor
4.5 msk pressad lime
3 msk fisksås
1 msk Palmsocker
3 msk jordnötter
4 st salladsblad till garnering

1. Krossa vitlök och chili i mortel tills de är mycket finfördelade. Tillsätt longbeans. Krossa dem lätt med en mortelstöt, tillsätt morötter och tomater krossa dom och tillsätt sedan papaya- krossa lätt igen.

2. Tillsätt ungefär 4 msk pressad lime, fisksås och palmsocker och blanda med en stor sked.

3. Smaka av och tillsätt mer chili, palmsocker eller fisksås om det behövs.

4. Servera salladen överströdd med krossade jordnötter på en bädd av salladsblad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *