Gratinerad kycklingfilé i creme fraiche och grädde

I går kväll så lagade jag maten, så det blev inte thaimat utan det blev gratinerad kycklingfilé i creme fraiche och gräddsås.

Till 4 personer behöver du ha dessa ingredienser,
ca 600 gr kycklingfilé
en liten purjolök
en tärning kycklingbuljong
ett pkt bacon
5 dl matlagningsgrädde
ca 4 dl mjölk
2 ½ dl creme fraiche
1 tsk torkad och mald röd chili

Börja med att dela purjolöken

dela purjolöken

dela purjolöken

Skiva och skölj purjolöken

Skiva purjolöken

Skiva purjolöken

Skiva baconet

Skiva baconet

Skiva baconet

Hetta upp en stekpanna, lägg i en liten klick matfett. När matfettet är smält och pannan är varm, häll i chilin. Låt det sedan stekas i ca 20 sekunder, lägg i baconet sedan och stekt det.

Stek baconet

Stek baconet

Ta en kastrull och häll i grädden, mjölken, den skivade purjolöken och kycklingbuljongstärningen. Ta upp baconet ur stekpannan och häll i det i kastrullen. Försök inte att få med allt fett.

Jag brukar skiva kycklingfilén i lagom tjocka skivor, ca 2cm tjocka. Föredrar att bryna dom innan jag sätter in dom i ugnen.

kycklingfilé

kycklingfilé

Bryn kycklingfilén i samma panna och med fettet från baconet.

Bryn kycklingfilén

Bryn kycklingfilén

Lägg sedan kycklingfilén i en ugnsäker form.

Värm upp såsen, låt det sjuda ca 5 min. Smaka av. tänk på att baconet är salt, så salta inte för mycket.

sås

sås

Häll sedan såsen i den ugnssäkra formen med kycklingen.

Riv eller skiva ost över gratängen, gratinera i 225 grader i ca 40 min.

Servera med potatis eller ris och en enkel sallad

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *