Thai räkor med gurksallad och ris

Om man är känslig för start mat så kan man minska på currypastan, servera den på sidan om.

Thai räkor med gurksallad och ris

Thai räkor med gurksallad och ris

Till 4 personer behöver du detta,

  • 1 kg frysta räkor
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 purjolök
  • 300 g sötpotatis
  • 1 röd paprika
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 lime
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 kruka koriander

Och så här gör du,

  1. Tina räkorna.
  2. Koka ris eller annat gryn.
  3. Skala räkorna.
  4. Skölj och strimla löken. Skala och tärna sötpotatisen. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka ingefäran.
  5. Fräs sötpotatisen och ingefäran i olja tillsammans med currypasta.
  6. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter under lock, lyft av locket efter halva tiden och koka vidare 5 minuter. Lägg i purjolöken och paprikan och smaka av med salt.
  7. Dela blomkålen i stora buketter och skiva tunt. Skala, kärna ur och skär gurkan i grova skivor. Blanda blomkål och gurka med olja, soja och 1/2 av limen, pressad.
  8. Blanda ned räkorna i grytan och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Servera grytan med ris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *