Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt

Funderar om jag ska ta och laga

Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt

Kyckling med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

Isåfall behöver du detta för att laga

Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt till 4 personer

1-2 torkade långa chilifrukter
1 msk fisksås
2 msk ostronsås
2 msk kycklingbuljong
1-1 1/2 tsk strösocker
4 msk olja
2 dl cashewnötter
5 vitlöksklyftor, finhackade
500 g kycklingfiléer, tunt skivade
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1 morot, skivad på snedden
1 gul lök
2 vårlökar, skurna i 1 cm långa bitar
Och så här gör du,
  1. Ta bort stjälkarna från chilifrukterna. Skär varje chilifrukt i 1  cm stora bitar med en sax eller en vass kniv. Kasta fröna.
  2. Blanda fisksås, ostronsås, buljong och socker i en liten skål.
  3. Hetta upp oljan i en wok på medelvärme och fräs cashewnötterna under omrörning i 2-3 min, eller tills de är ljust bruna. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Fräs chilin under omrörning i samma olja på medelvärme i 1 min. Den ska mörkna men inte brännas vid och bli svart. Ta upp den med en hålslev.
  5. Hetta upp samma olja igen och fräs hälften av vitlöken under omrörning tills den är ljust brun. Tillsätt hälften av kycklingköttet och fräs under omrörning på hög värme i 4-5 min eller tills kycklingen är genomlagad. Ta upp allt ur woken och fortsätt med resterande vitlök och kyckling. Lägg tillbaka allt i woken.
  6. Tillsätt paprika, morot, lök samt såsblandningen i woken och fräs under omrörning i 1-2 min. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  7. Tillsätt cashewnötter, chili och vårlök, blanda väl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *