Pad thai goong, pad thai med räkor

Tänkte ge mig på att laga Pad thai goong, pad thai med räkor. Pad thai goong, pad thai med räkor är en en dom få maträtter jag kan laga själv.

pad thai med räkor

pad thai med räkor

Till 4 portioner behöver du detta,

  • 1 paket risnudlar gärna breda (à 250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
  • 1 burk böngroddar (à 410 g)
  • 1 burk handskalade räkor i lag (à 450 g)
  • 1 dl jordnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 4 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • 3 ägg
  • 2 msk färskpressad limejuice + klyftor till garnering
  • 1 dl hackad koriander
  • ev japansk soja

 

Så här gör du.

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt droppa av i sil eller durkslag.
  2. Skala, halvera och skär löken i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Häll av böngroddarna och räkorna. Grovhacka jordnötterna.
  4. Fräs lök, paprika och chili 3–4 minuter i olja i en wokpanna eller stor stekpanna.
  5. Tillsätt böngroddar, nudlar, fisksås och socker, blanda väl. Stek så att allt blir varmt 2–3 minuter.
  6. Knäck äggen i nudelblandningen, rör runt efter ca 1 minut. Stek ytterligare 1 minut tills äggen har »stannat«. Blanda ner räkorna och limejuicen i den heta woken.
  7. Toppa med jordnötter och hackad koriander. Servera med limeklyftor och ev japansk soja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *