Äntligen fredag och dags för thaimat igen.

Ikväll hade vi tänkt att göra röd curry med basilika och strimlad kyckling. Thaimat behöver inte vara stark, man väljer själv hur mycket chili man ska ha i. Man kan oftast ta torkad och grovmalen chili eller så kan mat ta färsk chili. Den färska chilin kan man antingen krossa eller så hackar man den.

Röd curry med kyckling

Röd curry med kyckling

Ang den röda curryn, Geng Deng, så hade vi tänkt att tillaga den med dessa ingredienser.
3 msk olja
2 msk ljus soja
5 limeblad
400 g kokosmjölk
10 blad basilika, gärna röd
4 tsk röd currypasta
2 små röda chilifrukter
800 g kyckling utan ben, quornbitar eller grytbitar av skinka eller nöt
4 msk fisksås
1 äggplanta

Stek currypastan i oljan. Häll i kokosmjölken och 1½-2dl vatten. Strimla kyckling i bitar. Tärna äggplantan. Hacka chili. Tillsätt kyckling, soja, fisksås, äggplanta, chili och limeblad. Låt sjuda tills kycklingen är färdig cirka 15 minuter. Koka annat kött tills det är mört. Oxgrytbitar kokar du i en timme och spär med lite vatten då och då. Hacka basilika grovt och rör ner i grytan innan servering med jasminris och grönsaker.

Smaklig thaimat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.