Thaimat – Ett minne blott

Måste få skriva av mig lite ang att thaimat – ett minne blott. Har inte fått äta thaimat på några veckor nu. Kommer inte att få äta det heller på ett par månader i nuläget. Läkarna tycker att jag ska avstå från thaimat, eller rättare bestämt stark thaimat ett par månader. Detta pga av all chili, som sätter igång magsäcken och mycket syra skapas som orskar blödande magsår.

Men det är riktigt svårt att bara äta svensk husmanskost som jag nu lagar till mig och barnen. Det smakar ju inget då jag älskar stark mat med mycket chili i. Det riktigt vattnas i munnen när man tittar på sin fru som sitter och äter stark thaimat medans man själv sitter och äter smaklös svensk husmanskost.

Har försökt att övertala frun att maten spelar ingen roll, stark eller inte stark mat. Men hon går inte på det, så det blir ingen thaimat i nuläget.

Idag tänkte vi ta och grilla lite laxkottleter som marineras i en thaimarinad och till det så gör vi en sås och ugnstekt potatis, rotfrukt och lök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.